Szekcionált garázskapu javítása.

Keressen olyan vállalatokat, amelyek szervizelést végeznek

Egy szekcionált garázskapu javítása néha nehezebb feladat, mint egy új garázskapu vásárlása. A speciális szolgáltatásokat nyújtó cégek általában nem sokat reklámoznak. Ha beírja a keresőbe a \”garázskapu\” kifejezést, általában a garázskapu gyártók és eladók jelennek meg a kereső tetején. Jobb, ha beírja a kulcsszót \”garázskapu szerviz\”, és a fizetett hirdetések alatt alacsonyabb helyeken keres. Az ajtógyártók saját termékeikhez is kínálnak szervizszolgáltatást a honlapjukon, de általában csak a saját márkájukat szervizelik. A szerviztechnikusok várakozási ideje pedig általában hosszú.

Garázskapu gyártója vagy a termék neve

A legjobb, ha a szekcionált garázskapu javítását a terméknévvel vagy a kapu gyártójának nevével együtt keresi. Ez az információ megtalálható a garázskapu névtábláján, amelyen fel kell tüntetni a gyártó adatait vagy a termék nevét. Ideális esetben a címkének tartalmaznia kellene a garázskapu szerviz elérhetőségét is, de ez nem a szokásos. Mivel ezt a törvény nem írja elő, a gyártók általában nem merik nyilvánosságra hozni a kapcsolatot. Ha különböző okok miatt még nincs címke az ajtón, akkor a garázskapu dokumentációjában is meg kell találnia a szükséges információkat. Általában elegendő a szállítótól kapott jótállási jegy vagy számla. Ezeknek a dokumentumoknak mindenképpen tartalmazniuk kell a kaput értékesítő cég nevét, valamint a termék nevét. A kapu gyártóját kérdezze meg a kereskedőtől.

A garázskapu eladója általában nem a garázskapu gyártója; az ajtógyártóknak is több tucatnyi-száz értékesítési vállalatuk van. A legjobb, ha megkeresi az eredetit, de ha az már nem létezik, akkor esetleg a lakóhelyéhez legközelebbi kereskedőnél. Csak remélni lehet, hogy garázskapu szervizt is fog nyújtani. Az egyes márkák kereskedői legalább tanácsot tudnak adni, hogy hol találhat pótalkatrészeket. Alternatív megoldásként meg kell adniuk a garázskapu gyártójának elérhetőségét, akitől megoldást kérhet a problémára. A nagy gyártóknak van egy külön helyük a weboldalukon, ahol egy kérdőív segítségével elküldheti kérdéseit. Paradox módon ez általában gyorsabb, mintha megpróbálná felhívni az erre a célra megadott számokat.

A szekcionált garázskapu javítása – a kapu működtetőjének javítása

A garázskapu javítás magában foglalja a kapumozgató szervizelését is. Ha problémái vannak a garázskapuval, tisztában kell lennie azzal, hogy mi okozza a problémát. Ha a kapu nem reagál a távirányító jelére, vagy helytelenül reagál, akkor a kapu működtetésével van probléma. Kivéve természetesen, ha a kapu látható fizikai sérülést szenvedett – például eltört vezetősodrony, eltört rugó vagy a kapu vezetősínek különböző alkatrészei elgörbültek. Ilyen problémák esetén meg kell keresnie magának a garázskapu gyártóját. Ha problémái vannak a kapumozgatóval, érdemes megtudni a kapumozgató gyártóját, és megkérdezni őket vagy a kereskedőjüket. Fontos a termék márkája, amely általában eltérő magán a garázskapun és a kapumozgatón.

Scroll to Top